Amb un dia de tardor esplèndid, ens vam reunir un bon grup d’amants dels vins, per enfilar des de Vilafranca, cap a Martorell, tot travessant  el polígon d’aquesta ciutat i trobar-nos amb una gran finca  envoltada d’Oms, vinyes i la Bodega Ca n’Estella. Una bodega,  per a tots nosaltres força desconeguda degut a que és relativament jove dins del sector de producció amb marca pròpia, ja que antigament es dedicaven a la venda de raïm per altres productors.

Des del moment d’arribar i amb una cordial benvinguda,  vam estar atesos per l’Anna Vidal, actualment directora de la gestió enològica i comercial de la bodega i per branca familiar, néta del fundador  Delfí Rabetllat, que va adquirir la propietat l’any 1964. Finca Ca n’Estella, en el municipi de Sant Esteves Sesrovires, és actualment  una bodega de propietat familiar. La Mercè Rabetllat i el seu espòs Jaume Vidal (pares de l’Anna) van decidir l’any 1992 iniciar-se en la tradició vinícola de la finca. Avui en dia, aquesta tercera generació és qui pren un seriós relleu fent cava seguint les pautes del mètode champenoise i vins blancs, negres i rosats emparats en la DO Penedès.

Vam iniciar la visita, fent una caminada curta cap a les vinyes per veure el paisatge, i explicar-nos l’ extensió de la mateixa, de 60 hectàrees  envoltades d’Oms, de les quals 30 hectàrees es dediquen al conreu de la vinya. L’Anna Vidal també ens va comentar que utilitzen mètodes ecològics per combatre possibles plagues a les vinyes. Mentre escoltàvem les seves explicacions, vam prendre una copa de cava Brut Nature  Rabetllat i Vidal, en un entorn tan especial com és al costat de les vinyes

Vam continuar la visita coneixent l’accés de la recepció  del raïm i durant el recorregut,  vam veure una sèrie de tines i premses antigues que encara es conserven. L’ Anna va aturar un moment la visita per presentar-nos a la seva mare la Sra.  Mercè Rebetllat, per cert, encantadora i que a partir d’aquell moment ens va acompanyar. Volem matissar i agrair que l’Anna ens va  transmetre l’amor, la passió i l’homenatge al seu avi i pares, dedicant en vàries ocasions el seu homenatge particular  i devoció, i reiterant que tan l’avi com el pare li van fer estimar la terra, comprendre els vins  i saber lluitar  aquesta passió. L’Anna ens va comentar que el seu potencial comercial està encaminat cap a l’exportació amb especial èmfasi cap a mercats com EEUU i l’ Àsia, fent una producció anual d’unes 300.000 ampolles.

Vam entrar a la bonica masia de Ca n’Estella que data del 1847. Una maquíssima casa que la família Rabetllat i Vidal ha cuidat amb molta estima. L’estructura ferma de la casa, perfectament conservada i amb un pati central amb una galeria  d’arcades, la fa majestuosa i senyorial. L’actual equip directiu de la bodega ha apostat intensament per l’Enoturisme, fent actualment d’aquest espai el punt de trobades per celebracions, festes i convencions. Fins i tot un punt de trobada de mercats Nadalencs.

Feta la visita, vam seure a taula per fer una degustació acompanyada d’un excel·lent dinar. Els seus vins tranquils en blanc, negre i rosat  “Clot dels Oms” porten els noms d’una de les parcel·les de la finca. Cal destacar un tast a cegues del primer vi que L’Anna va elaborar amb el seu pare el Jaume l’any 2001, un Cabernet extraordinari. Durant l’àpat vam poder apreciar la qualitat del Gran Clot dels Oms Xarel·lo 2015, agradable, dens, cremós. El Rosat elaborat amb Merlot, intens i afruitat, el Gran Clos Merlot 2013, guanyador de medalla d’Or al 51è Concurs de l’Acadèmia Tastavins. I per acabar,  brindant amb un cava 2010 edició especial Jaume Vidal, un cava amb un gran sentiment familiar. Excel·lent!!

Des de l’Acadèmia de Tastavins Sant Humbert, i acabant la temporada d’aquest cicle de visites a bodegues que fa tres anys vam iniciar, volem agrair a la Família Rabetllat-Vidal i a l’Anna   especialment, per la seva senzillesa personal, pel seu bon criteri en el treball i la constant perseverança per aconseguir una gran qualitat en els seus vins,  els quals son mereixedors de múltiples premis internacionals. I per damunt de tot agrair  el seu continu homenatge al seu avi i al seu pare.

Moltes gràcies Anna per fer-nos sentir, per unes hores, part de la teva família.

Articles relacionats