L’ endemà  de la tan anhelada pluja, el dissabte 21 d’octubre, i amb un matí esplèndid, els Tastavins Penedès vam anar a visitar el Celler Heretat Mont-Rubí. Un celler petit però amb una gran personalitat, que de la mà del seu Enòleg i Director Tècnic Josep Queralt, estan fent uns vins que són tota una referència de la qualitat que es fa a la nostra terra. Vinyes plantades a més de 500 m al terme de Font-rubí, amb la varietat Sumoll com insígnia del celler, on dins d’un antic paller els carrolls de raïm es deixen deshidratar penjats de fils ferro per elaborar un vi dolç molt apreciat.

Vam trepitjar la vinya on els colors vermellencs de les fulles dels ceps  transmetien tota l’essència de la tardor. Desprès vam anar cap el celler on en  Josep ens va anar explicant com  desenvolupa la seva feina. Durant el recorregut vam fer un tastet de Sumoll de l’any, fermentat en dipòsits d’acer inoxidable i un altre fermentat amb tines de fang i  ens va fer veure la diferència aromàtica dels diferents processos.

Ja entaulats per un esmorzar de categoria, vam gaudir dels grans vins i de les sensacions que aquests produïen al nostre paladar, sempre acompanyats de les explicacions de l’amic Josep. Vam degustar els següents vins:

-“Gaintus Rosat de Sumoll” 2016,  Vi rosat fresc, característic de la varietat.
-“White 2016” 100% Xarel·lo, un vi jove amb estil propi  de vinyes velles.  Vam tenir l’ocasió de comparar com evoluciona un vi d’aquestes característiques i ens va obrir un de la collita  2010 . Excel·lent!! molt estructurat.
-“Finca Durona” una Parellada fermentada 3 mesos en ous de ceràmica, un vi elegant i viu.
-“Gaintus radical” un vi negre 100% sumoll, molt característic.
-Vam provar 2 anyades del “Durona” el 2007 i 2003 un cupatge i 12 mesos amb bótes de roure dona un vi amb molt bona estructura, balsàmic, golós.
-“Vino de Luna 2015” 100% Garnatxa, esplèndid, vigorós, una de les millores garnatxes que em provat.

I per acabar:  “l’Advent 2008” un vi dolç fet amb Xarel·lo, suau , llaminer…no  n’hi ha prou amb una copa, ideal per acabar un bon àpat.

En totes les visites que fem  sempre busquem la singularitat del celler i a Heretat Mont-rubí  la nota no pot ser més alta. Des de l’Acadèmia i companys del grup, volem fer notar i agrair al Josep el tracte rebut,  que amb la seva senzillesa, professionalitat i entrega va fer-nos passar un matí molt agradable i vam aprendre molt al seu costat.

Moltes gràcies, molts èxits i fins aviat!

Articles relacionats