Amb una esplendorosa  primavera on la vinya  mostra tots el seus ceps intensos de fulles i els gotims comencen a prendre forma, vam anar a visitar les caves Oriol Rosell.

Una entrada a la finca de Can Cassanyes bordejada d’una filera de xiprers ens va endinsar en unes instal·lacions sorprenents per la seva bellesa. Ens van rebre  la Yolanda i en Toni Rossell, propietaris de les caves, que al llarg de tot el matí ens van anar il·lustrant d’una manera molt amena sobre la història de la família i el procés d’elaboració dels seus vins i caves.

Una copa de cava rosat, cupatge de monastrell i garnatxa, va donar inici a la visita a la casa Pairal del segle XVII. Uns porxos amb antigues tines, col·lecció d’eines i càntirs ens va portar a l’interior de la casa, un autèntic museu  on es reflexa la història de la família. Després vam seguir la visita a la casa amb una copa de  cava Brut Nature que  ens va fer apreciar encara més la bellesa de les sales visitades.

Acompanyats d’un dia esplèndid, ens van explicar la situació de la finca, la qual està envoltada de 80 hectàrees de vinya pròpia. Vam fer un recorregut entre les vinyes fins arribar  a un turonet on vam fer una aturada per degustar un excel·lent xarel·lo “El Virolet”. Seguint, el recorregut ens portà fins al celler del 1908, d’una sola nau, on comença el seu procés d’elaboració, cultiu ecológic, verema manual amb caixes de 20 kg i taules de selecció, que, en conjunt, fan que arribi un raïm de màxima qualitat. Després vam visitar el celler, vam baixar al cub on reposa el seu cava més preuat, el “Brut Nature Reserva de la Propietat”, i ens vam anar omplint de coneixements amb les explicacions del Toni.

La visita es va cloure amb un esmorzar-dinar que la Yolanda i el Toni ens tenien preparats. Exquisits tots els plats que en vam gaudir i els grans vins i caves que el van acompanyar. El vi negre “Rocaplana” 100% Syrah, el “Carro Gros”, un vi al que el cabernet, el merlot i el syrah donen un gust balsàmic especial, i els caves “Brut Nature Gran Reserva” i “Reserva de la Propietat” són tots els que vam tastar. Davant de la qualitat d’ambdós caves, hi va haver diversitat d’opinions sobre quin agradava més, realment va era difícil d’escollir.

La gran acollida, l’amistat i les bones sensacions que al llarg del matí ens van transmetre la Yolanda i el Toni, van fer curtes les hores passades a les Caves Oriol Rosell. Moltes gràcies per la vostra passió per seguir la tasca familiar, per l’elaboració d’uns vins i caves extraordinaris. Fins sempre!!

Articles relacionats