L’Auditori de Vilafranca del Penedès ha tornat a acollir l’entrega de premis del Concurs Tastavins DO Penedès, organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès amb el suport tècnic de la DO Penedès. Després de que l’anterior edició se celebrés al Claustre dels Trinitaris amb aforament molt limitat a causa de la normativa sanitària, enguany ha tornat a l’Auditori amb la presència dels cellers guanyadors, així com representants de l’Acadèmia Tastavins Penedès, membres del panell de tastadors i representants institucionals. Una de les novetats d’aquesta edició és que l’acte ha estat retransmès per Penedès TV. Conduit per Judith Cortina i David Jobé –creadors del portal Enoturista.cat–, l’entrega de premis ha comptat amb la participació de membres del panell de tastadors que s’han encarregat de presentar les diferents categories del concurs.

Xifra rècord de participació de mostres

Una cinquantena de cellers i 150 referències han participat en la 55a edició del Concurs Tastavins DO Penedès. El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, ha destacat la importància d’aquesta xifra rècord: “Per l’acadèmia veure aquestes dades ens empeny a seguir treballant en potenciar el prestigi i l’excel·lència dels vins Penedès”. Durant la cerimònia, s’han entregat 5 medalles –3 de bronze, 1 d’argent i 1 d’or– en cadascuna de les 7 categories (blanc, blanc criança, rosats, negres, negres criança, escumosos Clàssic Penedès i Xarel·lo).

Durant l’acte, s’ha projectat un vídeo resum de com es va desenvolupar la jornada de tast el passat dilluns 3 de maig a l’edifici de l’Enològica de Vilafranca del Penedès. En el tast hi varen participar una trenta de tastadors que varen formar un panell de tast molt divers i professional, amb la presència de sommeliers de referència, enòlegs, restauradors, periodistes especialitzats, winelovers i representants de botigues i distribuïdores especialitzades.

En l’esdeveniment hi han intervingut diferents representants institucionals com el director de la DO Penedès, Francesc Olivella, que ha destacat l’alt nivell que actualment tenen els vins Penedès; el director general de l’INCAVI, Salvador Puig, que ha destacat els esforços de les Denominacions d’Origen com la Penedès per potenciar el vi català. Durant l’acte també es va tenir un emotiu record per Mònica Hill, regidora de l’Ajuntament de Vilafranca, qui ha mort aquesta setmana.

24 cellers premiats

En aquesta 55a edició de Concurs , les 35 medalles de les 7 categories del concurs s’han repartit entre 24 cellers. En la categoria de vins blancs, les medalles de bronze han estat pel Virolet d’Oriol Rossell, Nàida de Cavas Hill i De Ponent de U Mes U. La medalla de plata ha estat pel Blanc Prínceps de Canals i Munné i l’or per a Masia Freyé Parellada-Muscat de Vallformosa.

Entre els vins blancs criança, les medalles de bronze han anat a parar a La Vineta d’Emendis, Freyé Eco Xarel·lo de Vallformosa i Gran Clot dels Oms de Finca Ca n’Estella. La medalla d’argent ha estat pel Chardonnay Col·lecció d’Albet i Noya i l’or pel Manuela Naveran de Caves Naveran.

La categoria de vins rosats ha premiat amb la medalla de bronze el Duc de Foix Cabernet Rosat de Covides, el Petjades de Torelló de Torelló Llopart i el Kebo de Cavas Hill. La medalla de plata ha estat pel Rosé Princeps de Canals i Munné i l’or per Masia La Sala de Vallformosa.

En la categoria de vins negres joves, els cellers guardonats amb les medalles de bronze han estat Anaïs d’U Mes U, La Clau de Volta de Cavas Hill i Fredolic de Caves Bolet. La medalla de plata ha estat pel Pere Punyetes de Varias i la d’or pel HMR Black d’Heretat Mont-Rubí.

En la categoria de vins negres criança, les medalles de bronze han estat per Freyé Eco de Vallformosa, El Vol de Nit d’U Més U i La Milana d’Albet i Noya. La medalla de plata ha estat pel Noir Princeps de Canals i Munné i l’or pel Parató Samsó de Parató.

En la categoria de vins escumosos Clàssic Penedès, les medalles de bronze han anat a parar al Brut 21 d’Albet i Noya, el Mas Bertran X80 de Mas Bertran i l’Aymar Brut Reserva 2016 de Aymar. La medalla de plata ha estat per Miratge de Finca la Font de Jui i l’or per Marta de Torre del Veguer.

Per acabar, en la categoria Xarel·lo, les medalles de bronze han estat per Finca La Boltana d’Alsina & Sardà, Maset La Sinia de Maset i Airada de Bergonyó i Durall. La medalla de plata ha guardonat el Xarel·lo de Joan Sardà i la d’or per l’Avi Ton by Eudald del celler Eudald Massana Noya.

Guanyadors 55è Concurs Tastavins DO Penedès

Gran campanya de promoció

Max Margalef, president de l’Acadèmia Tastavins Penedès ha tancat l’acte felicitant els guanyadors i destacant la gran campanya de promoció que l’Acadèmia i la DO Penedès faran dels vins premiats. Així la campanya inclourà anuncis en mitjans generalistes, accions i sortejos en xarxes socials, tastos a la sala Penedès a BCN i al Vijazz Vilafranca, i accions especials en el sector de la hostaleria i les botigues especialitzades.

Articles relacionats