Marcus Miller, Kandace Springs i José James encapçalen un programa que omplirà Vilafranca de música
El cap de setmana del 7, 8 i 9 de juliol, Vilafranca del Penedès acollirà una nova edició del Vijazz Vilafranca 2023. En la 16a edició, Vilafranca tornarà a ser l’epicentre del millor jazz. Al cartell que acaba de fer públic el festival, hi destaquen noms com el baixista Marcus Miller, la cantant i pianista Kandace Springs i el vocalista José James, part d’un extens programa de concerts.

L’oferta musical maridarà com sempre amb una gran fira de vins i caves i moltes activitats enogastronòmiques, culturals i turístiques. Max Margalef, president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, organitzadors del Vijazz Vilafranca, ha convidat a tothom al festival: “la diversitat jazzística i vinícola farà que tots els visitants trobin aquell maridatge entre música i vi, que no els deixarà indiferents”.

Un gran cartell amb el millor del que s’escolta als principals festivals europeus

Si han presentat el cartell complet abans que en edicions passades és, segons Margalef, perquè “molta gent està expectant per saber dates i cartell per poder marcar-se els dies a l’agenda i fer les reserves pertinents”. Per la seva banda, el director artístic del festival, Carles Ocaña, explica que està pensat per “gaudir en un cap de setmana de les darreres tendències i estils del jazz actual, que s’estan escoltant en els principals festivals de jazz d’Europa”. De Marcus Miller, un artista consolidadíssim, a les “darreres tendències a la nova escena de jazz britànic”. Un festival que, afegeix l’alcalde Pere Regull, “demostra el potencial del Penedès” per a “actes culturals de màxima qualitat i accessibles per a tothom”. “El Vijazz posa Vilafranca en el mapa a nivell cultural i vinícola”, ha reblat.

A més del poderós jazz i funk del baixista Marcus Miller, que presentarà el seu disc ‘Laid Black’ en una única actuació a Catalunya, en aquest Vijazz Vilafranca 2023 també es podrà veure la cantant i pianista Kandace Springs amb el seu disc ‘The Women Who Rise Me’, dedicat a les grans dones del jazz; el vocalista José James fent un homenatge a la gran diva del neo soul Erikah Badu o el multiinstrumentista, raper i productor Alfa Mist, que també presenta àlbum.

Torna el cicle Elles i el Jazz

No tot, però, serà jazz internacional ja que, al claustre Sant Francesc, tindran lloc els concerts del cicle Elles i el Jazz, on artistes catalanes de renom actuaran. Serà el cas de la pianista i compositora Mar Serra, la trompetista i cantant Alba Careta o la trombonista i compositora Alba Pujals. A l’Enojazz, a més, el dia 6 de juliol, la prèvia del festival unirà el jazz i el vi del Penedès amb les interpretacions de les ‘big bands’ de l’Escola Municipal de Música Dolors Calvet.

La fira Vijazz mostrarà la gran producció vinícola del Penedès

Juntament amb tot això, és clar, el cap de setmana del 7, 8 i 9 de juliol la rambla de Nostra Senyora de Vilafranca del Penedès tornarà a acollir la tradicional fira Vijazz, amb centenars de referències de vins i caves de la zona que es podran tastar. Hi haurà, a més, un programa extens no només de tastos sinó també de maridatges i activitats enoturistiques i culturals. Un calendari que s’anirà donant a conèixer a mesura que s’apropi el festival.

Articles relacionats