Barcelona, 10 de juny de 2015. Aquest matí ha tingut lloc a la Torre Banc Sabadell de Barcelona la presentació oficial del Banc Sabadell Vijazz Penedès, un festival que arriba a la novena edició i que s’ha convertit en aquest temps en una referència de les cites culturals de l’estiu a Catalunya. El president de l’Acadèmia Tastavins, Joan Tarrada; l’alcalde en funcions de Vilafranca, Pere Regull; i el director territorial de Catalunya de Banc Sabadell, Lluís Buil, han estat els encarregats, entre altres, d’explicar com serà la nova edició.

Des del 3 fins el 5 de juliol, la música i l’enologia estaran presents en el centre històric de Vilafranca per gust i gaudi de tothom que s’hi vulgui apuntar. Durant tres dies es podran conèixer i tastar els millors vins i caves del Penedès i assistir a fins a deu concerts de jazz, repartits majoritàriament en dos escenaris: un pel jazz internacional i un altre pel nacional. Aquest any el cartell comptarà amb la presència estel·lar de tres figures mundials de gran envergadura:Stanley Clarke, guanyador de 4 Grammys i llegenda viva del gènere; The Bad Plus & Joshua Redman, l’atractiva fusió de talent entre un dels jazzman més aclamats del panorama actual i un grup que ha meravellat a tothom amb el seu enginyós domini musical; i Hiromi: The Trio Project, l’espectacular pianista japonesa acompanyada pel seu nou “projecte” de banda. Els altres plats forts del festival són Kurt Elling Quintet i Ibrahim Electric, entre els internacionals; iThe Excitements, Barcelona Big Blues Band & Dani Nel·lo, Xavi Díaz Quartet, Stradixie’s Brass Band i la banda vilafranquina Big Band EMM Marria Dolors Calvet, entre els nacionals. S’ha de recordar que l’assistència al festival és gratuïta, tot un luxe davant aquest cartell.

Paral·lelament, se celebrarà la Fira del Vi on, des de les sis de la tarda i fins passada la una de la matinada, els visitants que s’hi apropin podran tastar a preus populars més de 300 referències de vi i cava procedents d’una quarantena dels millors cellers del Penedès. Els més sibarites tindran la possibilitat de participar en degustacions i maridatges que en aquesta edició sumaran al llarg dels dies de la fira un total de 800 places, repartides en dues carpes esponsoritzades perTr3sC i Time Out. Enguany i com a novetat, s’han volgut introduir canvis i incloure elements gastronòmics, oferint la possibilitat de menjar tapes i platets de qualitat pensats expressament per a ser acompanyats amb els vins i caves del Penedès en el nou espai Plaça Gastronòmica “Ametller Orígens”.

En aquesta novena edició, els organitzadors preveuen superar els 45.000 visitants que es van tenir l’any passat. Un repte més que possible davant el cartell tan potent que es presenta i de les atractives novetats presentades dins la fira.

El Banc Sabadell Vijazz Penedès és una iniciativa de Tastavins Penedès amb el patrocini deBanc Sabadell, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el Consorci Penedès Denominació d’Origen. També rep el suport de nombroses col·laboracions públiques i privades.

Articles relacionats