Aquest matí, els Tastavins Penedès han lliurat el 0,7% corresponent a l’exercici del 2013, a la Cooperativa d’Iniciativa Social ACTUA, una entitat sense ànim de lucre que desenvolupa projectes d’atenció residencial a infants i adolescents tutelats per la Generalitat de Catalunya. L’aportació dels Tastavins, que enguany arriba als 2.380€, servirà per ajudar a equipar un habitatge del carrer de la Palma de Vilafranca del Penedès, on noies d’entre 18 i 21 anys puguin viure-hi fins que siguin autosuficients i s’insereixin en la societat. Núria Campayo i Rubén Agulló, representants d’Actua, que han rebut el xec de la mà de Francesc Palau (vice-president dels Tastavins Penedès) han agraït l’aportació i han destacat que el fet de saber que rebríen el 0,7% dels Tastavins, va ser l’impuls definitiu per tirar endavant el nou habitatge tutelat.

En el mateix acte de lliurament, celebrat a la Sala Tastavins del Centre Agrícol, s’ha presentat a la Creu Roja de l’Alt Penedès com l’entitat receptora del 0,7% de l’exercici 2014. Mireia Sàbat, directora de la Creu Roja de l’Alt Penedès, ha agrait als Tastavins l’elecció de la Creu Roja com a entitat del 0,7% i ha explicat que l’aportació anirà destinada al projecte Aliança Humanitària per l’Alimentació Infantil. Aquest projecte, impulsat per la Creu Roja, té l’objectiu cobrir les necessitats més bàsiques d’alimentació dels nens i nenes en situació de vulnerabilitat. Els actuals projectes d’alimentació infantil de la Creu Roja són: beques d’alimentació escolar, targetes de suport alimentari, beques de secundària, kits de suport social, berenars, àpats a casals, distribució d’aliments frescos a assembles locals de la Creu Roja, vals de compra per alimentació infantil de 0 a 3 anys i participació en el Programa d’Aliments de la Unió Europea.

L’acadèmia Tastavins del Penedès, va iniciar l’aportació del 0,7% del seu pressupost anual l’any 2010 amb l’Espiga, el 2011 va col·laborar amb Càritas i el 2012, amb Ampert.

Articles relacionats