Amb l ‘inici de la primavera i els primers brots de les vinyes apuntalant, l’Acadèmia Tastavins ha visitat les Caves Torelló al terme de Gelida.

Per començar, ens van situar a la Finca de Can Martí, que engloba la totalitat de 135 hectàrees que la família Torelló a anant treballant, generació rere generació, des de l’any 1395.

En Toni de la Rosa Torelló va ser els nostre amfitrions en una visita que podríem qualificar com “EXPERIENCIA TORELLÓ” en majúscules, pel conjunt de sensacions, emocions i sentiments que ens van anar transmetent al llarg de la jornada. Uns grans cavistes que van demostrar-nos la seva passió pel que estan fent.

Vam iniciar la visita fent una explicació de la propietat, una casa pairal molt semblant a un “cortijo” andalús. Després vam visitar el celler i les intrincades caves on reposen fins a 2 milions d’ampolles. Ens van explicar com fan la recollida manual del raïm, com el fan arribar a la premsa en menys de 15 minuts, com el porten a la taula de selecció i el premsat amb tecnologia Inertys que permet reduir l’acció de sulfits. Tot un procés ben complexe per a aconseguir uns vins i caves de la major qualitat.

A l’acabar la visita ens van preparar un tast dels seus elaborats, acompanyats d’unes safates d’embotits i formatges amb el tradicional pa amb tomàquet. Cal mencionar l’exquisit oli d’oliva verge extra fet d’oliveres centenàries que tenen a la pròpia finca.

Acompanyats d’un ambient agradable i amistós, vam donar pas a tastar els vins de Torelló.

  • “Rosa d’Abril 2016”, un vi rosat fresc, llaminer.
  • “Gran Crisalys 2015”, cupatge de xarel·lo i chardonnay, qualificat per alguna persona del grup com un vi “noble”.
  • “Malvarel·lo”, un blanc on les varietats de malvasia i xarel·lo es prensen juntes obtenint un vi jove i fàcil de beure.

En l’apartat dels caves els assistents van gaudir força, la qualitat i la gran singularitat de Torelló es manifestà amb la màxima expressió. Vam tenir el privilegi de tastar un cava que encara no el comercialitzen:

  • “Brut Gran Reserva 2011 Finca CAN MARTÍ”, excel·lent en tots els aspectes i que de segur tindrà una bona acollida entre els amants dels escumosos.

Seguint amb el mateix ambient animat vam degustar també uns altres caves que van rebre moltes lloances per part dels visitants:

  • “Torelló 225”, un Brut Nature Gran Reserva excel·lent.
  • “Gran Torelló”, amb més de 45 mesos en rima.
  • “Torelló Rosé”, pinot noir i garnatxa.

Al finalitzar la trobada i amb la complexitat de tot el grup, Tastavins Penedès va expressar el seu agraïment pel matí tant esplèndid que en Toni ens va fer gaudir. Ens va fer saber que havia estat reelegit com a President de la Confraria del Cava de Sant Sadurní, i volem donar-li l’enhorabona i animar-lo a seguir pel camí de portar el Penedès arreu del món.

Moltes gràcies i fins sempre!!

Articles relacionats