L’Auditori de Vilafranca del Penedès ha tornat a ser l’escenari escollit per conèixer els guanyadors del 56è Concurs Tastavins DO Penedès, uns premis organitzats per l’Acadèmia Tastavins Penedès amb el suport tècnic de la DO Penedès i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Després de dos anys en que la situació sanitària ha marcat el format de l’esdeveniment, enguany s’ha pogut celebrar amb total normalitat. Enguany 24 cellers de la DO Penedès han estat reconeguts amb un o diversos premis en una gala d’entrega de premis conduïda per la comunicadora i sommelier, Meritxell Falgueras. Com en la darrera edició, l’acte s’ha pogut seguir en directe a través de Penedès TV.

Record de mostres presentades

Si l’any passat l’Acadèmia Tastavins Penedès ja parlava d’una xifra de mostres presentades que suposava la major de totes les edicions del concurs, enguany la xifra s’ha superat fins a arribar a les 159 mostres. Per la president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, “aquestes dades ens demostren que el Penedès i els seus cellers estan més vius que mai, treballant intensament per superar-se dia a dia i donar a conèixer l’excel·lència i la qualitat dels seus vins arreu”. Durant la cerimònia s’han entregat 5 medalles -3 de bronze, 1 d’argent i 1 d’or- en cadascuna de les 7 categories (blanc, blanc criança, rosats, negres, negres criança, escumosos Clàssic Penedès i Xarel·lo).

El panell de tastadors va reunir-se el passat dilluns 9 de maig a l’edifici de l’enològica per realitzar el tast i decidir els guanyadors del 56è Concurs Tastavins DO Penedès. En aquesta ocasió hi van participar més d’una vintena de tastadors del sector vitivinícola com sommeliers de referència, enòlegs, restauradors, periodistes especialitzats i representants de botigues i distribuïdores especialitzades.

24 cellers premiats i un reconeixement pòstum a personalitats del sector

Abans de l’entrega de medalles, el Consell Regulador de la DO Penedès ha volgut fer entrega del Reconeixement Senyor del Vi a tres persones del sector vitivinícola del Penedès que han mort recentment –Ramon Balada, Josep Puig i Jaume Rovira– les famílies dels quals se’ls hi ha fet entrega de una estàtua de Demeter en reconeixement a la seva tasca.

El Concurs Tastavins DO Penedès es divideix en 7 categories -Blancs, Blancs Criança, Rosats, Negres, Negres Criança, Escumosos Clàssic Penedès i vins Xarel·lo-. En la categoria de vins blancs, les medalles de bronze han estat per Xarel·lo Vermell de Canals i Munné, Masia La Sala de Vallformosa i Xarel·lo Nutt de Mas Bertran. L’argent se l’ha emportat Maset Singular de Maset i l’or ha estat per Viña Esmeralda de Familia Torres. En la categoria de blancs criança, els bronzes s’han entregat a Les Cerveres d’Oriol Rossell, Manuela de Naveran de Cavas Naveran i Gran Clot dels Oms de Finca Ca N’Estella. La plata ha estat per Macabeu Kyma de Cavas Hill i l’or per Lluna Plena de Pinord. En la categoria de rosats, les medalles de bronze les han guanyat Rovellats Rosat Merlot de Rovellats, Flor de Pinot de Cavas Naveran i Clot dels Oms de Finca Ca N’Estalella. La plata ha estat per Cromàtic d’Alsina&Sardà i l’or per l’Estel d’Argent de Raventos Rossell.

Pel que fa a la categoria de vins negres, les medalles de bronze han estat pel Duc de Foix Merlot de Covides, Petit Verdot Merlot de Jean Leon i Syrah Tempranillo Masia Freyé de Vallformosa. La medalla d’argent ha estat per Noir Prínceps de Canals & Munné i l’or per l’Eco Negre Freyé de Vallformosa. En la categoria de vins negres criança els guanyadors dels bronzes han estat per Raïms de la Immortalitat de Torre del Veguer, Finca Renardes de Parató i Reserva Martí d’Albet i Noya. L’argent ha estat per 77 veremes Negre de Caves Miquel Pons i l’or per Syrah Kyma de Cavas Hill.

En la categoria d’escumosos Clàssic Penedès, han estat guardonats amb la medalla de bronze Font Xica de Can Marles, Rosat Vatua! de Colet i Montpicolis de Celler Montpicolis. L’argent ha estat per El Corral Cremat d’Albet i Noya i l’or per l’Efecte, també d’Albet i Noya. En la categoria de Xarel·lo, les medalles de bronze han estat per Blanc Xarel·lo de Castell d’Or, Finca La Boltana d’Alsina & Sardà i Blanc Xarel·lo de Parató. L’argent ha estat per Sota Vent del Celler Joan Sardà i l’or com a millor Xarel·lo ha estat per 77 Veremes Xarel·lo Barrica de Caves Miquel Pons.

En finalitzar l’acte d’entrega de premis, els assistents han pogut tastar els vins premiats.

Articles relacionats