L’Acadèmia bàquica penedesenca celebra el seu 50è aniversari aquest 2015

En el marc de la Sala Tastavins de Vilafranca, Joan Tarrada, president dels Tastavins Penedès, ha donat a conèixer els actes que conformaran la celebració del cinquantenari, un esdeveniment que ha catalogat com a únic i que l’entitat que presideix projecta celebrar amb uns actes específics que se sumaran a les ja moltes propostes i activitats que duen a terme els Tastavins.

50 aniversari

Entre els actes més destacats d’aquest 2015 i coincidint amb l’aniversari, Joan Tarrada ha volgut remarcar amb especial il·lusió, el poder fer un homenatge als fundadors de l’entitat, que l’any 1965, van posar la primera llavor del que són actualment els Tastavins Penedès. Aquest homenatge es farà en un Capítol Extraordinari que es celebrarà el dia 6 de març a Vilanova i la Geltrú, al restaurant Ceferino. Aquest acte com és habitual, servirà per investir a nous membres de l’Acadèmia, assolint així una simbiosi perfecte entre les arrels de l’entitat i els nous brots en forma dels nous membres. Aquest capítol serà també l’escenari d’enguany del V Premis Tastavins, que des de fa 5 edicions volen reconèixer les millors iniciatives en el món vitivinícola, en els àmbits de l’elaboració, viticultura, difusió,… En aquest mateix acte també es lliurarà, a manera pòstuma la medalla de plata de l’entitat a l’acadèmic i elaborador penedesenc Josep Masachs.

Com a referència als 50 anys, també s’editarà un recull de notícies, fotografies i actes representatius dels 50 anys d’història de l’Acadèmia Tastavins del Penedès.

Noves activitats

Altres novetats destacades d’aquest 2015, seran la posada en marxa dels Dissabtes Enoturístics, que un cop al mes permetran visitar d’una forma especial diferents cellers del Penedès. També es reactivaran els viatges, amb la programació aquest 2015 d’una sortida al Priorat i un viatge a la regió francesa de Châteauneuf-du-Pape.

Una altra novetat d’aquest 2015 serà la posada en marxa de la Capseta del Penedès, una capsa-regal del Penedès per conèixer i gaudir del territori. La Capseta del Penedès inclourà sopars enogastronòmics, estades en hotels o cases ruals, visites a cellers i visites a museus. L’objectiu és fer de la Capseta del Penedès un regal original i divertit per conèixer el Penedès.

Sales Tastavins

Tarrada ha volgut destacar especialment la posada en marxa de l’Espai Penedès BCN, l’espai que segons paraules d’ell mateix és la finestra que el Penedès necessitava a Barcelona, i on des del passat mes d’octubre s’hi han dut a terme tot tipus d’activitats formatives al voltant del vi, com tot tipus de tastos, maridatges, i cursos, que han comptat amb una assistència total, i on durant aquest 2015 s’hi duran a terme les primeres activitats dirigides específicament a restauradors de Barcelona, gràcies al recent acord al que els Tastavins Penedès han arribat amb el Gremi de Restauració de Barcelona. En aquest espai, el proper de març s’hi durà a terme una trobada de tots els alcaldes de l’Àmbit Penedès amb l’Acadèmic d’Honor i actual alcalde de Barcelona Xavier Trias.

Igualment s’han reiniciat les activitats a la Sala Tastavins del Centre Agrícol de Vilafranca, on ja s’hi està celebrant un primer curs de iniciació al tast.

49è Concurs de Vins

Entre les activitats que també organitzen els Tastavins, Tarrada ha explicat que enguany se celebra la 49a edició del Concurs de vins de Qualitat de la DO Penedès, que enguany espera tornar a superar el centenar de mostres presentades, i que és el concurs de vins més antic de l’estat.

Penedès a Barcelona 2015

Després de dues edicions al Moll de la Fusta, els Tastavins planificaran una nova edició del Penedès a Barcelona canviant la seva ubicació cap el centre de Barcelona, més concretament als voltants del Mercat de Sant Antoni, a tocar de l’Espai Penedès, que es convertiria en part de les instal·lacions del Penedès a BCN.

Banc Sabadell Vijazz Penedès 2015

Tot i que en el seu moment es farà la presentació oficial del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2015, Tarrada ha volgut sortir al pas a les últimes informacions sortides als mitjans, confirmant que l’esdeveniment d’aquest any només comptarà amb vins de la DO Penedès. Aquesta és una petició fortament demandada als últims anys per part de la DO Penedès (un dels patrocinadors de l’esdeveniment). Tarrada ha manifestat que no és el que desitjaven els Tastavins, però es justifica pel suport rebut per part de la DO Penedès durant tots aquests anys, i perquè s’entén que la sol·licitud d’exclusivitat rebuda per part de la DO Penedès, està recolzada per tot el sector del vi al Penedès que està representat en la DO Penedès. Tarrada ha aprofitat per fer una crida a tots els cellers que elaboren sota la DO Penedès i la DO Cava, a que vagin amb els seus millors caves al Cavatast de Sant Sadurní i amb els seus millors vins al Banc Sabadell Vijazz Penedès.

Articles relacionats