L’Acadèmia Tastavins Penedès presenta la nova junta presidida per en Max Margalef. Després de ser la única candidatura a presentar-se a les eleccions convocades el passat juliol, l’Acadèmia Tastavins Penedès va escollir en assemblea extraordinària a l’empresari vilafranquí com a nou president. La nova junta, inicialment formada per 8 persones, està presidida per Max Margalef Rivero, amb Francesc Palau Viarnès a la vicepresidència, com a secretària, Maria Bassegoda Torres, l’Ignasi Segui Matas com a tresorer, i com a vocals Virginia Cobos Garcia, Albert Valldosera Guilera, Marc Martin Cornellà i Josep Trias Via. Les principals línies estratègiques del nou equip es basen en potenciar el territori i la cultura vitivinícola del Penedès, elaborar un pla econòmic per tal d’ampliar els recursos de l’entitat i potenciar el Banc Sabadell Vijazz Penedès rellançant la fira de vins i mantenint el festival de jazz com una referència a Catalunya.

Un equip jove, que aporta dinamisme als Tastavins

Margalef, empresari del sector agrícola i de la distribució de recanvis de l’automoció, encapçalava la única candidatura que es va presentar per a optar al càrrec. El nou president ha tingut l’aval de 70 socis i el dia del seu nomenament l’acompanyaven 3 antics presidents dels Tastavins: Joan Peret, Josep Santacana i Joan Tarrada–que ha estat els darrers 12 anys al capdavant de l’entitat.

Margalef ha destacat que la nova junta, amb edats compreses entre els 30 i els 50 anys, treballarà seguint els valors de la transparència, el rigor i la innovació. La proximitat amb els productors i elaboradors del Penedès també és un dels objectius que permetran reforçar i engrandir la cultura i la tradició del vi al territori.

Per a Margalef i el seu equip, els objectius del nou mandat es basen en tres eixos principals. Per una banda reforçar les arrels de l’Acadèmia Tastavins Penedès en la seva tasca d’enaltiment de la cultura dels vins del Penedès, així com d’aquells que la fan possible –viticultors i elaboradors–, situant la seva capitalitat a Vilafranca del Penedès. L’objectiu és potenciar les iniciatives que apostin pel coneixement i el consum responsable a través d’activitats culturals i socials, on la qualitat i el prestigi hi estiguin sempre presents.

El referent en aquest tipus d’iniciatives, el Banc Sabadell Vijazz Penedès, és un dels pilars de treball que es marca la nova junta. L’Acadèmia treballarà per mantenir i potenciar el Vijazz com a referent del món vinícola, amb una aposta per a fer més notable la qualitat del vins i caves del Penedès i de tot allò que rodeja la cultura del vi (tastos, activitats paral·leles, divulgació,…). Per aconseguir-ho, situen la creació d’un nou pla econòmic com el tercer dels seus eixos de treball. Unes noves pautes que serviran de guia a l’Acadèmica Tastavins Penedès, per dotar-se de més recursos per a dur a terme tots els objectius marcats.

Max Margalef Rivero, és un empresari del sector de la maquinària agrícola i de la distribució de recanvis de l’automoció. És soci i gerent de l’empresa EMMS i president executiu del grup ASER Aftermarket Automotive. Té experiència en la gestió d’esdeveniments culturals, formant part de la Comissió de Fires de Maig de Vilafranca, i fou administrador de la Festa Major del 2017 de Vilafranca.

Francesc Palau Viarnès, és empresari del sector de la comunicació i el màrqueting. Soci i gerent de Parenthesis Marketing Consulting, SL, està molt vinculat a diferents entitats i activitats del sector vitivinícola del Penedès. Llicenciat en administració i direcció d’empreses i MBA per Esade, és també vicepresident de la junta del Vinseum.

Maria Bassegoda Torres, és mestra d’Arts and Crafts i responsable de les xarxes socials de l’Escola Montagut. Va ser administradora de la Festa Major de Vilafranca l’any 2017 i actualment està cursant el Màster Universitari en Periodisme i Comunicació Digital a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Ignasi Segui Matas, és viticultor i propietari del celler Vinyes Singulars, i soci de Parenthesis Marketing Consulting, dedicada al marketing i la comunicació. Molt vinculat amb el sector del vi, tant per tradició familiar, com per l’activitat desenvolupada a diferents nivells, tant en promoció, com organització d’esdeveniments i entitats sectorials.

Virgínia Cobos Garcia, és una vilafranquina relacionada des de fa més de quatre anys amb Tastavins formant part de la seva junta directiva. Dinàmica i compromesa en millorar el territori que l’envolta.

Albert Valldosera Guilera, és un empresari vitícola de l’Alt Penedès. Ha realitzat estudis de Tècnic Superior Agrícola i té formació en enologia, agricultura integrada, ecològica i biodinàmica. Dedicat a l’activitat vitícola des de fa mes de 35 anys tant en finques pròpies com de tercers. És president del Grup d’Explotacions Vitícoles del Penedès, amb vinya experimental. Fundador i membre de la junta de l’Agrupació de Defensa Forestal d’Avinyonet del Penedès, també forma part de la junta de la Societat La Torre de Les Gunyoles.

Marc Martin Cornellà, jove emprenedor i empresari. Dirigeix l’empresa de serveis informàtics, Noudata 3.0 i és desenvolupador d’un programa de traçabilitat pel sector vitivinícola. Amant del esport, la cultura i del Penedès, ha estat membre de la l’anterior junta de Tastavins, i continua amb la mateixa il·lusió de seguir treballant pel Penedès.

Pep Trias Via, és enginyer tècnic agrícola i té un màster en viticultura i enologia. És soci i director comercial a Trias Batlle vins i caves, i soci i enòleg a VIA – Celler del Xalet. Vinculat amb diferents entitats del Penedès, ha estat membre de l’anterior junta de l’Acadèmia Tastavins Penedès.

Articles relacionats