Els premis, com l’any passat, s’entregaran al Born Centre Cultural amb la màximes autoritats del país.

Les mostres es podran presentar fins al 24 de març a les oficines de la DO Penedès.

Vilafranca del Penedès, dimarts 7 de març 2017.- L’activitat dels Tastavins no s’atura. Si fa dos mesos van presentar el nou director artístic del Banc Sabadell Vijazz, aquesta setmana ha estat el torn del nou president del jurat del 51è Concurs del Vins de Qualitat de la DO Penedès, el concurs de vins més antic del sud d’Europa. I aquesta responsabilitat ha caigut en mans de Lluís Tolosa, el prestigiós divulgador de la cultura del vi que recentment ha presentat la Guia dEnoturisme del Penedès (2016).

Els Tastavins, des de fa uns anys, s’han proposat situar el Concurs del Vins com a cita de referència dins el sector. És per aquest motiu que l’any passat van traslladar l’entrega de premis a la sala noble del Born Centre Cultural de Barcelona i l’esdeveniment va comptar amb la presència de Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya, i de Meritxell Serret, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Enguany es vol treballar amb la mateixa línia que l’any anterior, però els vins guanyadors tindran més promoció per part de Tastavins. Els guardonats —a banda de la promoció que es realitza per part de la DO Penedès i de Tastavins- es promocionaran en els tastos de l’Espai Penedès BCN, a través dels partners de comunicació de l’entitat vínica. I també s’està treballant per ubicar-los dins del Vijazz.

El Concurs de Vins de Qualitat de la DO Penedès segueix mantenint els objectius amb els quals va néixer: reconèixer els millors vins del Penedès de cada any, fomentar l’elaboració de vins de qualitat dins el Penedès, premiar l’esforç realitzat pels embotelladors i posicionar la DO Penedès com una gran regió de vins de qualitat.

Els vins i Clàssics Penedès es valoraran en un tast a cegues per un grup d’experts del món del vi —dirigits per Lluís Tolosa-, constituït per sommeliers, periodistes, enòlegs i restauradors.

Hi podran participar tots els cellers embotelladors que tinguin els seus vins dins la DO Penedès i tinguin inscrits els cellers en el Registre de Cellers de Criança de la Denominació d’Origen Penedès.

Mostres de vins: Fins dia 24 de març de 2017. Oficines de la DO Penedès de Vilafranca del Penedès (Plaça Àgora, s/n – baixos).

Articles relacionats