El Gremi de Restauració de Barcelona i els Tastavins Penedès han signat un acord de col·laboració per tal de promocionar la cultura del vi i, més concretament, els vins elaborats al Penedès.

El Gremi de Restauració de Barcelona és l’entitat que representa col·lectivament el sector de la restauració de la capital catalana i, per tant, és el principal interl·locutor amb institucions públiques i organismes.

Tastavins Penedès iniciarà un programa de cursos gratuïts de sommeleria i enologia de manera exclusiva per a tots els restaurants associats. Lobjectiu és que aquests coneguin la gran diversitat i lenorme qualitat de productes vinícoles que selaboren al Penedès.

Aquesta formació, duna durada de dues hores, constarà duna introducció al món del vi, a la sommelieria i a lenologia. A més, tots els restauradors tastaran un mínim de 6 vins del Penedès. Lobjectiu és que el tast sigui un primer punt de contacte amb la regió i que, després, tots els restauradors tinguin accés directe als elaboradors del Penedès.

En el marc daquest acord, el passat dimecres 4 de febrer, els Tastavins Penedès va gaudir de la presència de la Junta Rectora del Gremi de Restauració de Barcelona a lEspai Penedès|BCN. A banda dun tast amb vins del Penedès, els restauradors van celebrar una reunió de treball de la seva junta i van destacar les molt bones característiques de la sala, a la qual li vaticinaren un futur brillant.

Reforçar la presència a Barcelona

A Barcelona, a dia davui, el consum de vins catalans encara és minoritari. A diferència de la resta del país el consum de vins catalans no representa ni 1/3 del total. És per aquest motiu que Tastavins Penedès ha volgut reforçar la seva presència a Barcelona des del passat més de setembre amb una sala de tast, anomeneda Espai Penedès|Bcn, situada al carrer Muntaner núm. 29.

LEspai Penedès|Bcn (que gaudeix dacords amb el Club Tr3sC, El Club de Subscriptors de La Vanguardia, El Tenedor i altres partners) ja ha realitzat més de 100 tastos des de la seva inauguració amb una gran assistència de públic.

Articles relacionats