El Claustre dels Trinitaris de Vilafranca del Penedès ha acollit l’entrega de premis del 54è Concurs Tastavins DO Penedès. L’acte, amb accés restringit només als cellers guanyadors a causa de les mesures de seguretat vers la COVID19, ha acollit als 23 cellers que s’han repartit les 35 medalles del concurs d’enguany. El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, ha destacat la importància de celebrar actes com aquest: “l’entrega de premis d’avui és un acció més en l’impuls del sector vitivinícola del nostre territori i un reconeixement a la gran qualitat dels vins que s’elaboren al Penedès”. Sota la direcció tècnica de la DO Penedès, enguany i per segon any consecutiu, el panell de tastadors del concurs ha estat format per sommeliers, enòlegs, formadors i periodistes especialitzats d’alt nivell que han destacat l’alt nivell dels vins que s’han presentat a l’edició 2020.

Els vins Penedès com a protagonistes

Durant la cerimònia, s’han entregat 5 medalles -3 de bronze, 1 d’argent i 1 d’or- en cadascuna de les 7 categories (blanc, blanc criança, rosats, negres, negres criança, escumosos Clàssic Penedès i Xarel·lo). Els presentadors de l’acte, tastadors del concurs i propietaris del portal Enoturista.cat, Judith Cortina i David Jové, s’han encarregat de dinamitzar l’acte i donar pas a les diferents personalitats que han entregat els premis.

Durant l’acte, també s’ha projectat un vídeo a mode de petit recull de com es va desenvolupar la jornada de tast el passat dilluns 13 de juliol a l’edifici de l’Enològica de Vilafranca del Penedès. En l’esdeveniment hi ha intervingut diferents representants institucionals com el president de la DO Penedès, Joan Huguet que ha felicitat als Tastavins per l’empenta en la organització any rere any del concurs; el director general de l’INCAVI, Salvador Puig, que ha destacat els esforços de les Denominacions d’Origen com la Penedès per potenciar el vi català o Xavier Lluch,  president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, que ha volgut posar en valor la feina dels pagesos del Penedès. Durant l’acte també hi ha intervingut els anteriors presidents de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Joan Peret i Joan Tarrada. L’acte l’ha clos el regidor de promoció econòmica Joan Manel Montfort, destacant que Vilafranca del Penedès cada vegada s’hi respira més vi, amb un gran nombre d’espais destinats al sector, escoles, esdeveniments massius o actes com l’entrega de premis de Tastavins.  Per finalitzar l’acte, tots els assistents han fet un brindis pels vins Penedès des del seu seient.

Pluja de medalles

Les 35 medalles de les 7 categories del concurs s’han repartit entre 23 cellers. En la categoria de vins blancs, les medalles de bronze han estat pel Nat 1917 Chardonnay de Cellers Domenys, De Ponent de 1+1=3 i Pere Punyetes de Varias. La medalla de plata ha estat per Or Penedès Hill de Cavas Hill i l’or per a Blanc Subur de l’Hospital de Sitges. Entre els vins blancs criança, les medalles de bronze han anat a parar a Clos dels Fòssils de Llopart, Miquel Pons 77 Veremes de Miquel Pons i Chardonnay Selecció d’Albet i Noya. La medalla de plata ha estat per Lluna Plena de Pinord i l’or per Cultivare de Vallformosa.

La categoria de vins rosats ha premiat amb la medalla de bronze els vins Freyé de Vallformosa, Petjades de Torelló de Torelló i Curiosa d’Albet i Noya. La medalla de plata ha estat per Pere Punyetes de Varias i l’or per Masia La Sala de Vallformosa. En la categoria de vins negres joves, els cellers guardonats amb les medalles de bronze han estat Matha by St Joannes de St Joannes, Terra Terrae de Covides i Curiós d’Albet i Noya. La medalla de plata ha estat per Freyé Bio Orgànic de Vallformosa i la d’or per Anaïs de 1+1=3. En la categoria de vins negres criança, les medalles de bronze han estat per Cultivare de Vallformosa, Mas Rodó Merlot de Mas Rodó i Cossetània de Castell d’Or. La medalla de plata ha estat per Gran Prínceps de Canals & Munné i l’or per Reserva Martí d’Albet i Noya.

En la categoria d’escumosos Clàssic Penedès, les medalles de bronze han anat a parar a Brut 21 d’Albet i Noya, Miratge Finca a la Font de Jui Pep Vila de Josep Via i Aymar BN Reserva 2013 de Castell de Pujades. La medalla de plata ha estat per Aymar BN Reserva 2016 de Castell de Pujades i l’or per Balma de Mas Bertran. Per acabar, en la categoria Xarel·lo, les medalles de bronze han estat per Parató Blanc de Parató, Camagroc de Bolet i Lluna Nova de Pinord. La medalla de plata ha guardonat Finca La Boltana 2019 d’Alsina & Sarda i la d’or a Les Cerveres d’Oriol Rossell.

Un cop presentats els premis, s’iniciarà una campanya de promoció i tastos dels vins guardonats

Articles relacionats