L’Acadèmia Tastavins Penedès celebrarà el proper 12 de novembre a les 21h en el seu canal d’Instagram, el primer tast online dels vins guanyadors del Concurs Tastavins DO Penedès 2020. En aquest cicle es presentaran i tastaran els vins de la DO Penedès que varen obtenir medalla en el 54è Concurs, i comptarà amb la participació de diferents sommeliers que varen conformar el panell de tastadors del concurs. En aquest primer tast, que estarà dirigit pel sommelier Xavier Vilés, responsable de l’Espai Penedès que l’Acadèmia té a Barcelona, comptarà amb la participació de sommeliers tan reconeguts com Audrey Doré, sommelier del restaurant Celler de Can Roca i Millor Sommelier de Catalunya 2019 i Bruno Tannino sommelier i coautor de “Sapiens del Vino” de la Bulli Fundation. Durant l’activitat, es tastaran 3 dels vins guanyadors del 54è Concurs Tastavins DO Penedès. Per facilitar que tothom qui ho vulgui, pugui fer també el tast des de casa, l’Acadèmia Tastavins ha arribat a un acord amb les principals botigues de vins del Penedès perquè els interessats puguin anar a comprar el pack de 3 ampolles o fins i tot rebra’l a casa.

Aquest primer tast s’inclou en els actes de la Setmana del Vi Català, coordinada per l’Incavi del 9 al 15 de novembre i que enguany es desenvoluparan majoritàriament en format online.

Medalles d’Or de la categoria Rosat, Xarel·lo i Negre

Durant l’activitat, es tastaran 3 vins guanyadors del 54è Concurs Tastavins DO Penedès, celebrat aquest juliol a Vilafranca. El tast l’iniciarà el Masia La Sala de Vallformosa, guanyador de la medalla d’or en la categoria de rosats, que serà presentat per Xavier Vilés, sommelier i responsable tècnic de l’Espai Penedès a Barcelona de l’Acadèmia Tastavins Penedès. El tast continuarà amb Les Cerveres d’Oriol Rossell, guanyador de la medalla d’or al millor vi Xarel·lo 2020, i que dirigirà la sommelier del restaurant Celler de Can Roca i Millor Sommelier de Catalunya 2019, Audrey Doré. Per finalitzar, el sommelier i coautor de “Sapiens del Vino” de la Bulli Fundation, Bruno Tannino, guiarà el tast de Anaïs d’U més U fan tres, guanyador de la medalla d’or de vins negres joves en la darrera edició de concurs.

Els vins del tast en un pack a les botigues del Penedès

El tast és gratuït i es podrà seguir en directe des de qualsevol indret a través del canal de Instagram de l’Acadèmia Tastavins Penedès @Tastavins1965. Si volen, els participants al tast també poden comprar un pack de amb les 3 ampolles que es provaran, i que per 29,95€, els permetrà participar i provar els mateixos vins que tastaran els sommeliers. Aquests packs es podran comprar a l’Enoteca La Central i la Vinateria Inzolia de Vilafranca del Penedès, a Cal Feru de Sant Sadurní d’AnoiaPerebacco de Sitges i al 12 DO’s de Vilanova i la Geltrú. Algunes d’aquestes botigues també tenen servei d’entrega a domicili.

Una activitat de la Setmana del Vi Català

L’Acadèmia Tastavins Penedès se suma al programa d’actes de la Setmana del Vi Català i referma el seu compromís amb la potenciació dels vins Penedès. En una situació difícil com l’actual, l’entitat inicia aquest cicle de tastos dels vins guanyadors, i suma esforços amb altres actors del sector per incentivar el consum de vi català i penedesenc i acostar aquest producte al públic final. La idea és animar als consumidors a gaudir la qualitat dels vins del seu territori i, a la vegada, descobrir la qualitat dels vins i el patrimoni vitivinícola del Penedès.

La Setmana del Vi Català que s’organitza des de l’INCAVI és una de les accions que anualment dóna a conèixer i promocionar els vins de Catalunya arreu del territori. Compta amb un programa molt variat, amb moltes activitats organitzades per diverses empreses, entitats i particulars.

Articles relacionats