
La 59a edició del Concurs Tastavins DO Penedès –organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès amb el suport tècnic de la DO Penedès i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès– ha comptat en aquesta edició amb una xifra rècord de tastadors entre sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i responsables de compres de botigues especialitzades i de gran consum. Aquest dilluns 5 de maig, la quarta planta del nou VINSEUM ha tornat a acollir el tast de les mostres presentades en aquesta edició. Els guanyadors es donaran a conèixer el proper 16 de maig en una gala a l’Auditori de Vilafranca del Penedès que es retransmetrà en directe per Penedès TV.
Els millors vins Penedès 2025
El panel de tastadors ha estat rebut pel president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, qui ha destacat la gran trajectòria d’aquest certamen i l’alt nivell dels tastadors d’aquesta edició: “el nostre objectiu és seguir prestigiant els vins Penedès i és per això que posem molt d’esforç en que el jurat del concurs sigui d’alt nivell”. Seguidament, el director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha posat en valor que aquest tipus d’iniciatives “posen en relleu la gran tasca que es fa des del territori per donar a conèixer l’alta qualitat dels vins que s’elaboren al Penedès”.
El tast ha tingut lloc –per segona ocasió consecutiva– a una de les sales del nou VINSEUM. Com en les darreres edicions, l’Acadèmia Tastavins Penedès ha continuat sent molt curosa en triar els membres del panel de tastadors per fer-lo fortament professional i divers. Enguany hi ha hagut una rècord de participació amb 31 professionals del sector –sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i responsables de compres de botigues especialitzades i de gran consum– com, entre d’altres, la sommelier i cap de sala del restaurant Les Cols d’Olot, Clara Puigvert, la directora de compres de Vinalium, Meri Martinez, el director de begudes del Grup CXC (Compartir – Disfrutar), Roger Margalef o el responsable comercial de la Distribuidora Escolà, Iban Espinoza. Aquesta diversitat permet valorar les mostres d’una manera molt més rica i diversa.
Els tastadors han destacat l’alt nivell de mostres tastades, que han tastat a cegues i en un format organitzat en 7 categories diferents de vins: blanc, blanc criança, rosat, negre, negre criança, Clàssic Penedès i Xarel·lo.
Els guanyadors, en directe per Penedès TV
L’entrega de premis es farà el proper 16 de maig a les vuit del vespre a l’Auditori de Vilafranca del Penedès, en el marc de les Fires de Maig 2025. Una gala que es podrà seguir en directe per Penedès TV i serà presentada per la Maria Xinxó.