Tastavins Penedès va celebrar aquest dimarts dia 5 de maig de 2015 el Concurs de Vins DO Penedès, els Oscars dels vins del Penedès. Un concurs de reconegut prestigi que guardona els millors vins de la DO. Aquesta edició va ser especial, ja que l’esdeveniment va començar amb un tast dels vins finalistes a la platja de Sant Salvador. Mentre el sol s’anava esmorteint entre el mar del Penedès tots els assistents van poder gaudir dels millors vins que s’elaboren a la DO Penedès.

Els Tastavins, amb aquest missatge volem reivindicar tot el Penedès, aquell que comença vinya endins però que arriba fins a la platja. Assistents Com totes les grans gales l’acte va comptar amb convidats de luxe. El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, el director general de l’Incavi, Jordi Bort, i l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, i Albet i Noya, President de la DO Penedès, no es van voler perdre la vetllada. Tampoc no hi van faltar els elaboradors amb més projecció del Penedès, que van compartir una gran nit al restaurant el Casinet de Sant Salvador. Un restaurant que va oferir un menú de maridatge amb els 30 vins finalistes. Hi van haver més de 150 assistents, un fet que confirma la consolidació d’uns premis que, any rere any, van guanyant prestigi entre el sector.

Els premis van ser molt repartits i van recaure en petits, mitjans i grans cellers del Penedès. Entre els ‘Vins Blancs Joves’, l’or va ser per Heredat Mont-Rubi amb el seu ‘HMR White’, la plata pel ‘Masia Freyé’ de Vallformosa i el bronze pel ‘Mireia’ de Pinord. Pel que fa als ‘Vins Blancs amb Criança’, l’or va ser per ‘El Fanio’ d’Albet i Noya, la plata pel ‘Sauvignon blanc’ de Gramona i el bronze pel ‘Gran Crisalys’ de Torelló.

En el capítol més destacat, els ‘Vins Blancs Xarel·los’, l’or va recaure en ‘L’avi Ton’ d’Eudald Massana, la plata per ‘Finca la Boltana’ de Cellers Alsina i el bronze pel ‘Descregut’ de Can Descregut. En el capítol de ‘Rosats’, el triomfador va ser el ‘Petjades’ de Torelló, la plata va ser per ‘Varias’ de Berral i Miró i el bronze per ‘Jaume Llopart’ de Llopart i Güell. Pel que fa els ‘Vins Negres Joves’, la medalla d’or va ser per ‘Negra nit’ de Pere Olivella, la plata per ‘HMR Black’ d’Heredat Mont-Rubí i el bronze va recaure en el ‘Barthomeus Negre’ de Barthomeus.

Els ‘Negres de Criança’, el guanyador va ser ‘Masia Freyé’ de Domenech Vidal – Vallformosa, la plata pel ‘Syrah Col·lecció’ d’Albet i Noya i el bronze pel ‘Miquel Jané’ de Celler Cal Costas. En matèria d’escumosos el triomfador va ser ‘Albet i Noya Brut’, la plata va recaure en ‘Colet Vatua Extra Brut’ i el bronze va ser per ‘Mas Comtal Cuvee’. A la vetllada també es va entregar, com ja comença a ser tradició, el 6è Premi de Poesia Vínica Tastavins Penedès. Aquest va recaure en el títol ‘Tots els colors del verd’, d’Israel Clarà, un autor que ja ha publicat altres treballs, però que s’estrena ara amb aquest registre.

A continuació podeu descarregar i consultar tota la llista dels premiats amb les MEDALLES  DO PENEDES en aquesta 49a edició.

A Facebook podeu consultar i descarregar la galeria de fotografies de l’acte.

Articles relacionats