L’Escola d’Enoturisme de Catalunya ha acollit una vegada més la jornada de tast del 55è Concurs Tastavins DO Penedès, organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès i amb el suport tècnic de la Denominació d’Origen Penedès. En l’edició d’enguany han participat una cinquantena de cellers –un rècord en nombre de cellers participants– que han presentat un 50% més de mostres respecte a l’any anterior. És per aquest motiu, que el panell de tastadors d’aquesta edició s’ha ampliat fins a arribar a la trentena de participants entre sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i responsables de compres de botigues especialitzades i gran consum. Seguint amb la normativa sanitària, el tast s’ha desenvolupat tenint especial cura de les mesures d’higiene i seguretat per a tots els participants.

L’excel·lència dels vins Penedès a concurs

“Després d’un any difícil, estem molt contents de poder-nos retrobar per tastar el gran potencial vinícola que s’elabora al Penedès”, així ha donat la benvinguda el president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, al panell de tastadors de la 55è edició del concurs. Per la seva part, el director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha destacat la importància de seguir “retrobant-nos en esdeveniments com aquest, per seguir treballant i difonent l’excel·lència dels vins Penedès”.

El tast s’ha desenvolupat aquest dilluns en l’edifici de l’Enològica, seu de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, seguint escrupolosament totes les mesures de seguretat –distància entre els tastadors, ventilació, elements d’ús individual. Com en les darreres edicions, l’Acadèmia Tastavins DO Penedès ha volgut posar molt èmfasi en la configuració del panell de tastadors perquè sigui fortament professional. Enguany el panell s’ha vist ampliat fins a la 30 de tastadors –sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i responsables de compres de botigues especialitzades i gran consum– que han destacat l’alt nivell dels vins Penedès que han tastat. Tots ells han coincidit en què la difícil etapa que han viscut els cellers recentment, els ha empès a elaborar vins amb molta més personalitat i sofisticació.

L’entrega de premis en directe per Penedès TV

Després d’una entrega de premis atípica en la darrera edició, enguany l’acte d’entrega de premis tornarà a l’Auditori de Vilafranca i com a novetat es retransmetrà en directe per Penedès TV. L’acte tindrà lloc el proper 14 de maig a les vuit del vespre, amb l’assistència dels cellers guardonats.

Panell de tastadors del 55è Concurs Tastavins DO Penedès

Àlex Férriz · enòleg i responsable d’exportació de Vila Viniteca

Alex Peris · guanyador Tast per parelles 2019

Anna Casabona · 2na Millor Sommelier de Catalunya 2019

Anna Vicens · presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers i cap de sommeliers a Wine Palace

Bruno Tannino · sommelier i membre de la Partida de Vins d’elBulliFoundation i coautor del “Sapiens del Vino”

Carles Xuriguera · vinyater i actor

Cristina Camprubí · sommelier del restaurant Casamar Llafranc

David Jobé · periodista i gestor del portal enoturista.cat

David Martínez · sommelier i professor de l’Escola d’Hosteleria de Sitges

David Perramon · sommelier i propietari de DVI Vinacoteca

Jordi Munt · sommelier i director d’operacions de Vinalium

Joan Munné · enòleg i guanyador del Tast per parelles 2019

Joffre Tarrida · sommelier de Cal Père Tarrida, Nas d’Or 2013

Josep Sucarrats · director Revista Cuina

Jordi Vidal · sommelier i responsable de Cellers la Vinya

Linda Silva · sommelier i col·laboradora a l’Espai Penedès BCN

Lourdes Jané · enòloga i membre de la URV

Meritxell Falgueras · sommelier i escriptora

Montse Nadal · professora de la URV

Nika Shevela · sommelier a Wine Alphabet

Pep Escudero · professor de l’Escola Mercè Rossell i Domenech i enginyer agrònom

Ramon Francàs · professor del curs de sommelier professional de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya i periodista

Ramon Roset · sommelier i cap de redacció de Vadevi.cat

Sergi Sevé · coautor i tastador de La Guia de Vins de Catalunya i gerent de 12 D.O.’s

Silvia Culell · periodista, sommelier i membre de l’equip del vi de la Bulli Foundation

Vanesa Martin · responsable de comunicació i rrpp a Vins i Licors Grau.

Xavi Roig · sommelier i propietari de Cal Feru

Xavi Viles · sommelier, responsable tècnic  de l’Acadèmia Tastavins i l’Espai Penedès BCN

Zoltan Nagy · escriptor “Reina de Copas” i winelover

Articles relacionats