Muriel Casals, presidenta d’Òmnium i Jordi Folgado, president de la Fundació Vicenç Ferrer, se’ls va fer acadèmics de mèrit i d’honor.

Vilafranca, 30 de juny de 2015. Ahir al vespre, al Casal Societat “La principal” de Vilafranca, va tenir lloc l’acte inaugural amb el qual es va donar el tret de sortida al Banc Sabadell Vijazz Penedès 2015 en la seva novena edició. Presentat per la periodista sitgetana Rita Marzoa, l’acte va començar amb els parlaments de Joan Tarrada, president de l’Acadèmia Tastavins del Penedès Sant Humbert, el qual va destacar que molt poques entitats poden celebrar 50 anys amb una projecció de futur com Tastavins. També va alabar l’èxit obtingut amb l’Espai Penedès|Bcn obert recentment a Barcelona, tot dient que “estem apropant la cultura del vi als joves i a molta gent de Barcelona”.

El sopar, pensat com un Tast Magistral, va consistir en degustacions maridades, creades i cuinades pel xef Oriol Castro propietari de Comartir i del Disfrutar -i antic cap de cuina del Bulli- i el penedesenc Oriol Llavina d’El Cigró d’Or. Les tapes van ser d’un estil bullinià, tal i com van apuntar molts dels assistents. Unes olives explosives, un polvoró de tomàquet i caviar amb oli d’arbequina, un taco de tomàquet, parmesà i alfàbrega i un petit entrepà aeri de marisc amb alvocat.

En l’àpat no van faltar l’ànec mut i el gall negre i els vins escollits van ser el Brut 21 Albet i Noya Clàssic Penedès 2012, el cava III Lustros Gran Reserva Brut Nature 2007, El Petrea Chardonnay de Mas Comtal, La Calma 2011 de Can Ràfols dels Caus, Oriol Rossell Les Cerveres 2013, l’Hisenda Miret 2009 de Parés Baltà, Sumoll 2012 de Jané Ventura i el Lyric de Mas Comtal. Tots els vins i escumosos es van servir en un mateix model de copa, la versàtil Chianti de Riedel.

Durant la vetllada es van atorgar els títols d’acadèmica de mèrit de Tastavins Penedès a Muriel Casals, com a presidenta d’Òmnium Cultural, i d’acadèmic d’honor a Jordi Folgado, com a director de la Fundació Vicenç Ferrer. D’altra banda, Raimon Escofet, Jordi Parellada, Albert Riba i Jaume Sentís van ser investits acadèmics de número. Paral·lelament, es van lliurar els diplomes d’agraïment als patrocinadors del festival Vijazz a Vilamòbil, Euroselecció-Riedel, Segura Viudas, Cafès Novell, Torres, Casa Amatller, Consell Regulador del Cava, Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Consell Regulador de la DO Penedès i Banc Sabadell.

La nit va acabar amb una conversa informal a l’estil tertúlia, moderada per Rita Marzoa, entre Muriel Casals i Jordi Folgado, on van parlar sobre les necessitats socials a l’índia i la tasca de Vicenç Ferrer vista com a feina també d’estat. La tertúlia, com no podia ser de cap altra manera, també va derivar cap a la labor d’Òmnium des de fa 50 anys i la gran feina que aquesta entitat està duent a terme amb el procés.

Articles relacionats