Quan sembla que el fred i les ventades del gener queden enrere i a l’aire es perceben flaires de la propera primavera, els Tastavins Penedès vam visitar, dins de l’activitat dels anomenats Dissabtes Enoturístics, el Celler “Masia Torreblanca” a Sant Miquel d’Olèrdola. Vam escollir una bon espai per començar les visites del 2017, un indret, dins del terme d’Olèrdola, que et captiva per la gran bellesa del paisatge i l’arquitectura de la Masia. Ens van donar la benvinguda i acompanyar durant la visita la Montse Nicolàs, el seu germà Joan i l’Eloi com a enòleg.

Amb molta simpatia i senzillesa, la Montse ens va fer conèixer la història de la família dins del món vitivinícola i l’Eloi ens va explicar la part tècnica de la vinya i del procés d’elaboració dels vins i caves que comercialitzen amb la marca Grimau i Torreblanca.

Ens van oferir esmorzar al menjador familiar, un privilegi acord amb la elegància de la sala. Com a maridatge del tast dels vins i caves, uns embotits de la terra, formatges i un pa amb tomàquet boníssim.

Destaquem també l’atractiu disseny de les etiquetes de les ampolles de vi amb animals del terreny —llangardaix, papallona, conill, guineu—, el qual ens va semblar un gran encert de comunicació.

Vam degustar el seu vi blanc,”Atzavares”, el qual sorprèn pel seu cos mineralitzat; un cava de Grimau, el “Trencadís”, un homenatge a l’arquitecte Gaudí, fresc, cremós, molt agradable; tot seguit del “Brut Rosat”, Pinot Noir i Garnatxa, afruitat i saborós; el cava “Reserva Familiar Grimau”, amb més de 3 anys en rima (excel·lent!); i per acabar el “Brut Nature Gran Reserva 2012”, de producció limitada, aromàtic i de gran complexitat, un cava molt especial. Després de tota aquesta cata, encara vam tenir la possibilitat de tastar dos vins negres joves, el “Rubicundus” de Grimau i el “Cabernet Sauvignon” de Torreblanca. Un final de degustacions immillorable.

Vam acabar visitant les caves i una vegada més admirant el bonic paisatge des de la terrassa superior de la Masia. Un record inoblidable, sobretot per l’estima, l’il·lusió i els projectes de futur que la Montse ens va anar transmetent al llarg del matí.

Per tot això… moltes gràcies!!

Podeu consultar la resta de dissabtes enoturístics que tenim programats fent clic aquí.

Articles relacionats