Seguint amb l’objectiu d’impulsar el sector vitivinícola penedesenc, l’Acadèmia Tastavins Penedès inicia una nova edició de l’emblemàtic Concurs Tastavins DO Penedès, que se celebra ininterrompudament des de l’any 1967. Amb el suport tècnic del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès, el 55è Concurs Tastavins DO Penedès ha obert les inscripcions amb la novetat que es podran fer online. A través de la pàgina web de l’Acadèmia (www.tastavinspenedes.cat) els cellers hi trobaran un formulari per donar d’alta el celler, així com per introduir cada vi que vulguin presentar. Els cellers tenen fins el 26 d’abril per inscriure’s i portar les mostres a la seu del Consell Regulador de la DO Penedès al Centre Àgora de Vilafranca del Penedès. El tast es durà a terme el 3 de maig, a l’Edifici de l’Enològica de la Capital del Vi. L’acte d’entrega de premis se celebrarà el 14 de maig a l’Auditori de Vilafranca del Penedès, en el marc de les Fires de Maig.

Tastadors d’alt nivell

Com en les últimes edicions, des de Tastavins també s’ha anunciat que el panell de tastadors del Concurs Tastavins DO Penedès continuarà apostant per les principals referències del sector. El panell, format per enòlegs, sommeliers i periodistes especialitzats, enguany també s’ampliarà amb responsables de compra de botigues especialitzades i gran consum. D’aquesta manera s’incrementa la professionalitat i diversitat de visions en els tastos a cegues que determinen els guanyadors. Els principals noms dels panell de tastadors s’aniran descobrint a través de les xarxes socials de Tastavins.

Inscripcions online fins el 26 d’abril

Totes les mostres es tastaran amb l’ampolla tapada i amb copes Riedel. Tots aquells cellers que vulguin participar en la 55a edició del Concurs Tastavins DO Penedès, hauran de formalitzar la inscripció omplint els formularis que trobaran a la web de l’Acadèmia (www.tastavinspenedes.cat) i fer arribar les mostres a la seu de la DO Penedès fins el 26 d’abril. A la pàgina web també s’hi poden trobar les bases del concurs amb tota la informació. Un cop tastades totes les mostres, el jurat atorgarà un màxim de 5 premis per a cadascuna de les 7 categories –vins blancs, vins blancs criança, vins rosats, vins negres, vins negres criança, escumosos (Clàssic Penedès i ancestrals) i vins xarel·lo: 1 medalla d’or, 1 medalla d’argent i 3 medalles de bronze segons la puntuació obtinguda.

Gran campanya de comunicació pels guanyadors

A part del reconeixement del sector, aconseguir medalla en el Concurs Tastavins DO Penedès és una gran oportunitat per els cellers. Des de l’Acadèmia Tastavins Penedès i des de la DO Penedès, es realitza una gran campanya de comunicació i un gran nombre d’activitats i actes promocionals, amb anuncis en mitjans generalistes, promoció a les xarxes socials, tastos a la Sala Penedès que Tastavins té a Barcelona, tastos al Vijazz Vilafranca, a l’Instagram,… Moltes d’elles conduïdes per alguns dels tastadors més destacats que conformen el panell. També moltes botigues especialitzades fan accions promocionals i packs amb els vins guanyadors del concurs.

Articles relacionats